Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

mottónk: "Életednek Öröme a gyermek,

virág,kit a tavaszi rét termett.

Ha először szólít puha szóval,

Úgy véled , a fülemüle szólal..."

 

 

2013 szeptember elsejével három község óvodája dolgozik együtt intézményfenntartó társulásban.

 Neve: Erdőbényei Óvoda Intézményfenntartó Társulás

székhelye: Nap-Szarvas Óvoda Erdőbénye

3932 Erdőbénye Mátyás kir.16sz

intézmény vezetője: Soltész Istvánné

intézmény vezető helyettes: Ferencz Gyuláné

Intézményeink bemutatkozása:

I. sz.  telephely:Pillangó Óvoda Bodrogkisfalud

Kossuth út

II.sz telephely:Egységes Óvoda -bölcsőde Szegilong

 

Óvodánk családias légkörű, barátságosan berendezett termeiben  vegyes életkorú csoportokban töltik napjaikat a gyermekek.

Intézményünkben négy főiskolát végzett óvodapedagógus és két szakképzett dajka dolgozik. Külső és belső környezetünk harmonikus, folyamatos átalakítása következtében, a közel negyven éves óvodánk, mára kétcsoportos gyermekbirodalommá alakult át. Saját -magunk készített helyi óvodai programunk szerint, önálló pedagógiai elképzeléseink alapján, munkánk folyamatos , önértékelésével dolgozunk.

 

2011 február 25-én indult az "Óvoda és konyha felújítása Erdőbényén " című pályázat, amely a településen található, Bodrogkeresztúr község iskolafenntartó társuláshoz tartozó óvoda felújítását célozta meg. A beruházás keretében 2011. július 31-én átadásra került  az óvoda épülete.A beruházás a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára kiírt Észak-Magyarországi Operatív Program Közoktatási fejlesztési pályázatából ,95%-os 36 443 776 ft összegű támogatás valósult meg.

A beruházásnak köszönhetően nem csak az épület  több éves rekonstrukciója,hanem energiahatékonysági fejlesztés,akadálymentesítés,bútorzat cseréje és védőnői szolgálat korszerűsítése valósult meg. Az intézményben egyedülálló módon egy sószoba is elhelyezésre került,mely a gyerekek léguti betegségeinek megelőzését szolgálja.

A korszerűsített óvoda épületét az ide járó 36 gyermek és az óvónők 2011 augusztusában birtokba is vették.

 

Minden óvodás és közvetlen környezetének, a megismerése, közvetlen partnereinkkel való együttműködés , elengedhetetlen munkánk eredményességéhez. A gyermekek sokoldalú megismerésére, a gyermekek teljes személyiségének tervszerű-differenciált fejlesztésére törekszünk. Mindezek mellett,fontosnak tartjuk a jó munkatársi kapcsolatok kialakítását,hogy harmonikus légkörben töltsék mindennapjaikat a ránk bízott gyermekek.

Különböző tevékenységi formák segítik a hozzánk járó kisgyermekeket abban, hogy az óvodáskor végére elérjék az iskolai élet megkezdéséhez szükséges képességeket, készségeket. Nevelőtestületünk valamennyi tagja, a HOP-ban kiemelt feladatának tekinti , anyanyelvünk helyes elsajátítását, hagyományaink ápolását, az egészséges életmód szokásainak kialakítását,és környezetünk szebbé- jobbá tételét, a gyermekek körében.

Az évek során igyekeztünk szolgáltatásainkat,lehetőségeinkhez mérten bővíteni,a következő tevékenységekkel:

  • mozgáskultúra-néptánc
  • ismerkedés idegennyelvvel(angol)
  • bevezetés a hit világába

 

 

A mappában található képek előnézete Nap-Szarvas óvoda belső és külső környezete

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

edesanna46@gmail.com

(CSICSERI, 2009.08.28 14:28)

sok sikert !!